Centralno grejanje

Sistem centrajnog grejanja obezbeđuje grejanje svih prostorija unutar objekta ravnomerno i ekonomično. Centralno grejanje je jedini način da svoj stambeni ili poslovni prostor grejete kvalitetno i komforno.

Uvođenje centralnog grejanja znači da u Vašu kuću morate smestiti kotao.
U zavisnosti na kakvo gorivo se želite grejati u ponudi postoje: kotlovi na čvrsto gorivo, kotlovi na pelet, kotlovi na drvo, kotlovi na drvenu sečku, kotlovi na električnu energiju kao i gasni kotlovi.

Izbor je zaista veliki, naravno pored različitih vrsta goriva, postoje  i različite jačine samih kotlova.

Kako na internetu postoji veliki broj uputstava i predloga kako napraviti kotlarnicu i generalno sistem centralnog grejanja po principu „uradi sam“, smatramo da ovaj posao ipak treba prepustiti profesionalcima.

Dosta preduzeća koje se bave prodajom kotlova, opreme za kotlove, dodatne opreme kao i radijatora se bave i montažom kotlova po principu „ključ u ruke“.
Ovu preporuku svakako treba imati u vidu, kako biste dobili dobre savete od iskusnih majstora-montera centralnog grejanja, jer ovakav posao svakako nije za amatere. Imajte na umu da je kotao pod pritiskom, i da svako nestručno postavljanje kotla može prouzrokovati nesreću.

Pored toga, pri kupovini kotla morate proveriti da li ispunjava određene preporučene standarde i da li se prilikom kupovine kotla dobija odgovarajuća prateća dokumentacija, kao i kolika je garancija na sam kotao.

Pre nego što se odlučite na ovakvu investiciju imajte u vidu da u Vašoj kući morate imati dovoljno prostora za kotao, a zatim za gorivo za koje se opredelite. Bilo da je to ugalj pelet ili drvo, morate obezbediti dovoljno prostora za skladištenje goriva pre početka grejne sezone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>