Šta sve morate znati ukoliko se selite u inostranstvo?

Dobili ste dugo očekivani posao u inostranstvu, i ma koliko bili nestrpljivi i puni elana, svesni ste toga da ne znate odakle da počnete. Ipak nije reč o kratkom putovanju, već o trajnoj sellidbi u drugu državu.
Šta sve smete da ponesete, koliko smete da ponesete  i šta Vam je neophodno od papirologije-pitajte nas.

Beotim MB ima dugogodišnje iskustvo u međunarodnim selidbama, te tako znate da ste na pravoj adresi.
U ovom tekstu ćemo napisati par osnovnih stvari koje morate  da znate ukoliko Vam predstoji selidba u inostranstvo, a sve ostalo što Vas interesuje možete nas pitati direktno putem kontakt forme ili telefonskim putem.

Pre svega, radi organizacije, sređivanja dokumentacije i  vođenja računa da sve prođe u najboljem redu, morate nam reći povod Vaše selidbe.
Ako je povod Vašeg preseljenja, zaposlenje u inostranstvu, neophodno je da imate važeću putnu ispravu-pasoš, važeću ličnu kartu, prijavu boravišta, potvrdu o zaposlenju u inostranstvu kao i  ugovor o zakupu stana u inostranstvu-ili dokument na osnovu koga  Vam je regulisano stanovanje u inostranstvu.

Od svrhe Vašeg preseljenja u inostranstvo, zavisi i to da li ćete platiti carinu. Pa tako ako ste oslobođeni plaćanja carine- morate posedovati dokument koji je moguće dobiti  u zemlji  u koju se selite-informacije o tome daje carina države u koju se selite
Nakon toga za Vašu selidbu u inostranstvo neophodno je sastaviti spisak stvari, odnosno paking listu.
Spisak stvari treba da sadrži šta se nalazi u pošiljci.
Kada je u pitanju garderoba, obavezno je da naglasite da je garderoba korišćena, a ako je nova za istu morate priložiti račun.
U spisak stvari garderoba se upisuje po broju odevnih predmeta-15 košulja, 10 džempera, 20 pari ženske obuće, 15 pari muške obuće i sl.
Kada su u pitanju knjige koje nosite sa sobom, potrebno je da naglasite kakve knjige su u pitanju- da li je u pitanju stručna literatura ili beletristika,  a potrebno je i da posedujete i dozvolu Narodne Biblioteke da te knjige  nisu od nacionalne vrednosti.  Dečije knjige i udžbenici se ne računaju kao knjige.

Verujemo da sve gore navedeno zvuči komplikovano, ali zato smo mi tu.
Stručni tim Beotim MB za Vašu međunarodnu selidbu radi svu potrebnu dokumentaciju, izradu paking liste, carinjenje, špediciju, pakovanje, utovar/istovar na novu lokaciju, a svako vozilo za selidbu ima ugrađen GPS sistem tako da u svakom trenutku znamo gde se vozilo tačno nalazi.

Za sva dodatna pitanja povodom međunarodne selidbe budite slobodni da nas kontaktirate.
Stojimo Vam na raspolaganju!

Nikola

2017-03-17 11:03:29

Svakako korisne informacije. Da agencije za selidbu nemaju sekciju blog, ne znam gde bi ljudi ovo saznali. Birokratije nikad kraja!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>