Stepenište

Kada planirate unutrašnje stepenište, pored dizajna i uklapanja u enterijer neophodno je da na vreme razmišljate o bezbednosti stepenica koje se ogleda u dovoljno širokim gazištima, dobro postavljenim rukohvatima, gelenderima ili ogradi i naravno materijalima od kojih će se izraditi stepenište u Vašem domu.

Ako planirate stepenište u potkrovlju ili na manjem prostoru, postoje preduzeća koja se bave projektovanjem stepeništa u manjim prostorima, i izrađuju se po meri.

Naravno možete birati i materijale, pa tako stepenište možete uraditi samo od drveta, kombinovana stepeništa, dok se gazišta stepenica najčešće rade od prvoklasnih elemenata drveta (hrast, jasen, bukva)...

Kada je reč o vrstama stepeništa za Vaš dom, postoje takozvane samonosive stepenice, zatim spiralne i kombinovane stepenice. A zavisno od konstrukcije mogu biti na betonskoj konstrukciji ili na metalnoj konstrukciji.

Ograde za stepenište se rade od drveta, kovanog gvožđa ili inoksa.
Kada birate stepenice, od materijala do same izrade, imajte u vidu da je stabilnost i bezbednost stepenica najbitnija, tako da izaberite neku od radionica sa dugogodišnjim iskustvom u obradi drveta i pravljenju stepenica generalno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>